Selasa, 31 Januari 2017

Tak mustahil mampu kalahkan JDT: Indra Putra

MAZRAM IDZAM RIDZAL MAHMUD
31 JANUARI 2017
Tak mustahil mampu kalahkan JDT: Indra Putra
Tak mustahil mampu kalahkan JDT: Indra Putra Indra Putra menerima tajaan berupa kasut jenama Nike disampaikan Mohd Rowi selepas sesi latihan Kelantan di padang Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (Mardi), di Kota Bharu, semalam.
“TAK mustahil mampu kalahkan JDT” Itu komen Indra Putra Mahayuddin menjelang aksi berprofil tinggi Liga Super, Kelantan menentang Johor Darul Ta’zim (JDT) di Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu, Sabtu ini.

Walaupun JDT dilabelkan pasukan  cukup sempurna semua posisi namun Indra Putra menegaskan, betapa Kelantan tidak akan merendah diri malah akan tampil semangat berpasukan tambahan pula beraksi di  depan penyokong sendiri.

Menurut pemain sayap The Red Warriors  (TRW) itu, semangat tersebut menjadi kekuatan skuad pantai timur itu yang berazam mahu meleburkan rekod tanpa kalah Harimau Selatan sejak musim lalu, di gelanggang keramat mereka nanti.  

“Ia perlawanan dinanti-nantikan, menentang JDT adalah ujian terpenting bagi semua pemain dalam memastikan Kelantan berada pada tahap mana dalam saingan liga musim ini.

“Kalau kita bermain lebih baik, tak mustahil boleh menewaskan JDT.  Namun apa yang penting, semangat berpasukan perlu dipamerkan, Sabtu ini,” katanya selepas menerima kasut jenama Nike disumbangkan Pengarah Urusan Glow Glowing, Datuk Mohd

Rowi Dollah selaku penaja bersama pasukan itu, semalam.

Jelas Indra Putra, kemenangan ke atas PKNS di Shah Alam, baru-baru ini, turut menjadi suntikan semangat bagi rakan sepasukannya untuk bertemu skuad kendalian Benjamin Mora itu.

Sementara itu, Mohd Rowi memberitahu, Indra Putra pemain kedua selepas penyerang, Norfarhan Muhammad dan pihaknya bercadang meneruskan sumbangan kepada pemain pasukan itu sekurang-kurangnya, sebulan sekali.

“Kita serah kasut kepada Indra Putra dan minyak wangi untuk semua pemain dan pegawai sebagai semangat awal kepada mereka,” katanya.

SUMBER-SINAR HARIAN ONLINE 31 JANUARI 2017

Tiada ulasan:

Catat Ulasan